Aštroki jautienos šonkauliukai ale barbeque:)

-Ką vakarienei norėtum?

-Gal kažką kas tiktų prie primitivo*..?

(*pastaba – raudonas, vidutiniškai svarus, branditnas ąžuole, kažkodėl liko puspilnis nuo penktadienio)

Nu jo, galvoju, maniau apsisuksiu su kokiu risotto, ar pavyks atsikratyti tų iš kaimo parsivežtų šparaginių pupelių, o čia mat  kokie norai! Hailendas visas šaldiklyje, nespės atitirpti, bet patikrinus  radau dar ir jo šonkauliukų vakume – juos pamerkus į vandenį visai greitai pavyko atitirpinti.

Supjaučiau mažesniais gabaliukais, nusausinau, apšlaksčiau alyvuogių aliejum ir įtryniau tokiajs prieskoniais:

  • Aštri rūkyta paprika pimenton
  • Aitrioji paprika
  • Raudonėlis
  • Druska
  • Pipirai
  • Česnako skiltelė
  • Rudasis cukrus

Mėsą sudėjau į užspaudžiamą maišelį ir palikau šaldytuve apie valandą pasimarinuoti.

Tuo tarpu nuploviau ir apviriau šviežias bulves – vėliau jas trumpai pakepsiu orkaitėje prie mėsos.

Pasimarinavusią mėsą sudėjau į kepimo rankovę ir kepiau apie 4 valandas 130°C orkaitėje. Prieš pat pabaigą rankovė perkirpau (atsargiai – garas!), sudėjau patraiškytas bulves ir palikau dar pakepti. Jei norite intensyvesnio skonio, galite šonkauliukus aptepti barbeque padažu, bet gerai jautienai tikrai nėra būtina. Kadangi laibai mėgstu, patiekdama dar pabarsčiau smulkintomis petražolėmis.