Aguonų pyragas

Mano receptų sąsiuvinyje šitas pyragas pavadintas Skardžiukienės aguoniniu pyragu. Ji buvo mūsų istorijos mokytoja vienerius metus  ir vieno mūsų klasiokų mama. Kiek pamenu, kažkur jis to pyrago atsinešė ir kad buvo labai skanus:) matyt taip ir atsirado šitas įrašas, bet jau nebepamenu, kada jau jį kepiau ir koks iš tikro skonis, todėl testuoju.

  • 4 didesni ar 5 mažesni kiaušiniai
  • 180 g cukraus
  • vanilinio cukraus
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • 200-250 g aguonų
  • 200 g ištirpinto sviesto
  • Miltų

Kiaušinius pirmiausia išplakame su cukrumi. Tada supilame aguonas, kepimo miltelius, kiek pravėsusį sviestą ir viską išmaišome. Miltų reikia dėti tiek, kad tešla gautųsi tirštumo panašiai kaip grietinė.

Kepiau apie 30 minučių 180°C. Kai gražiai pagelto, patikrinau su dantų krapštuku, kad nebūtų aplipę tešla.

Tinka su sviestu pusryčiams arba be nieko prie arbatos. Taip pat galima pertepti arvaptepti kondensuotu pienu, kad būtų šventiškiau ir saldžiau.