Apsnigti bretoniški sausainiukai

Šitie sausainiai irgi be jokios istorijos, rasti importiniame žurnele, galvojant, kur dar galima sunaudoti likusius trynius. Tik vietoj apskritų medalionų padariau žvaigždes arba tokius vieno kąsnio, nes tos žvaigždės baisiai gležnos:))

  • vanilės ankštis arba geras vanilinis cuktrus
  • 2 kiaušinio tryniai
  • 90 g cukraus
  • 125 g minkšto sviesto
  • 200 g miltų
  • arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • pusė arbatinio šaukštelio jūros druskos
  • stambaus cukraus pabarstymui
  • kiaušinis (Arba trynys:) aptepimui

Kiaušinio trynius gerai išsukite su cukrumi. Jei naudojate vanilinį cukrų, sudėkite ir jį. Jei turite vanilės ankstį, perpjaukite ją pusiau ir peilio smaigaliu išbrauke vanilės vidurį į kiaušinius. Tada sudėkite gabaiukais supjaustytą sviestą ir toliau plakite. Po truputį supilkite druską, miltus, kepimo miltelius, išmaišykite ir išminkykite tešlą. Atšaldykite porą valandų šaldytuve ir tada kočiokite