Karštas kengūros obuolių pyragas

Šitas pyragas yra ypatingas. Ne tik dėl to, kad labai paprastas ir skanus, geriausia- su vaniliniais ledais, ir ne dėl to, kad kengūros. Nors tai svarbus faktorius, nes būtent taip jis vadinasi mano ir sesės pirmojoje receptų knygoje – “Mikės Pūkuotuko receptų knyga” **, kur buvo visokių keistų patiekalų, kaip Pelėdos salotos laikrodis, Mikės marcipaninės bitės ar Paršelio bulvės. Ir šitas Kengūros pyragas, kurį dabar jau šiek tiek adaptavau ir raginu pasigaminti Jus:)

  • 150 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 300 g miltų
  • Obuolių
  • Cinamono
  • Cukraus pabarstymui
  • Papildomai galima dėti:
  • Kapotų graikinių riešutų
  • Razinų
  • Trintų aviečių
  • kitų skanumynų

Iš sviesto, cukraus ir miltų padarykite trupinius – sudėkite viską į dubenį ir pirštais išmaišykite, kol gausis maži grūdeliai.

Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi ar patepkite sviestu.

Obuolius nupulkite, pjaustykite riekelėmis (gali būti skirtingo dydžio) ir išklokite kepimo formą, kad užklotų dugną. Galite ir porą sluoksnių sukrauti.

Pabarstykite cinamonu ir cukrumi.

Visada dedu ir kapotų graikinių riešutų, nes taip man atrodo skaniau.

Jei turiu įdedu razinų, o paskutinį kartą dėjau trintų šaldytų aviečių.

Viską užpilkite trupiniais ir kepkite ~180ºC orkaitėje, apie pusvalandį ar ilgiau, kol gražiai parus viršus.

Skaniausia, kaip sakiau,  su vaniliniais ledais kol dar šiltas!  

 **O pasirodo, šia knygą turėjo ir vaikai Lenkijoje.  Prieš kelerius metus su Sige keliaudamos po Europą Gdanske per couchsurfing apsistojome pas Maciej, ir jo pirma receptų knyga buvo tokia pati:)