Levandų sausainiai

Vazonėly turiu levandą, kuri nebežydi, tik auga. Bet jei auga virtuvėje, vadinasi, galima ir panaudoti virtuvėje. Ta proga labai paprasti ir žiauriai skanūs sausainiai:

  • Valgomas šaukštas levandų lapelių (iš akies)
  • 65 g rudojo cukraus
  • 125 g sviesto
  • 170 g miltų

Levandas sutrinam su cukrumi blenderiu iki smulkių miltelių.

Supilame į minkštą sviestą, išmaišome, sudedame miltus – išminkome tešlą. Kone pabaiga.

Iškočiojame ritinuką (aš dariau poros cm skersmens) ir kuriam laikui dedame į šaldytuvą, kad kiek sustingtų ir lengviau pjaustytųsi.

Orkaitė įkaitinama iki 150 °C. Tešlos ritinėlius supjaustome apskritimais ir kepame apie 15 min, kol gražiai pagelsta.

Tikriausiai prasčiausi  kada nors kepti sausainiai.