Mano pirmas Kalėdinis pyragas

Tai pirmas mano Kalėdų pyragas. Prisimenu jį stovintį ant pianino pašilaičiuose, aplietą balta glazūra, bet matyt kepiau tiek kartų, kad reikėjo tikriausiai penkiolikos metų petraukos. O gal atisrado daug naujų receptų ir šitam, nuo miltų pakelio, nebeliko vietos:) Šiemet vėl jį prisiminiau ir nutariau iškepti pirmoms kalėdoms naujame sename darbe. Senas pyragas naujiems kolegoms:) Tik šį kartą su sviestu vietoj margarino, romu vietoj degtinės ir romo esencijos ir su kaimiškais kiaušiniais.

  • 250 g sviesto
  • 250 g cukraus
  • 5 kiaušiniai
  • vanilinio cukraus
  • 300 g razinų
  • 4 valg. šaukštai romo
  • šaukštas cinamono (ir jei norite, šiek tiek gvazdikėlių, anyžiaus, kvapniųjų pipirų)
  • 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
  • 250 g miltų
  • džemo pyragui aptepti (obuolių, spanguolių ar kito jūsų mėgstamo)

Glajui:

  • 250 g cukraus pudros
  • 1 arb. šaukštelis citrinos rūgšties
  • 2 kiaušinių

img_0761

Razinas užpilkite romu.

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėkite prieskonius

Ištirpinkite sviestą, atvėsinkite, supilkite į kiaušinių masę. Plakite ir pilkite miltus, sudėkite kepimo miltelius.

Į išplaktą tešlą įmaišykite razinas, sukrėskite į sviestu išteptą kekso formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol įkištas medinis pagaliukas nebeaplips tešla.

Atvėsusį pyragą aptepkite džemu.

Glajui išsukite baltymui, ne iki standžių putų, bet kad būtų viena masė. Po truputį berkite persijotą cukraus pudrą ir citrinos rūgštį, gerai išmaikšykite iki norimo tirštumo ir apliekite pyragą. Palikite sustingti. Jei norite, galite dar ir kokiais pabarstukais papuošti:)

Geriausia valgyti su kava per kalėdas arba per susitikimus darbe:)