Morkų pyragas su rikotta tėvelio gimtadieniui

Netikėtai šventinis meniu gavosi apie zuikius :) Vakarienei – kaime augintas triušis belgišku stiliumi, o desertui – morkų pyragas.

fe497d33-136e-4afb-ab7f-147f4d7e6fed

Pagrindui/biskvitui

  • 250 g cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 250 g aliejaus, neutralaus
  • 1 arb. šaukštelis cinamono
  • 375 g morkų, nuluptų ir sutarkuotų
  • 250 g
  • 2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
  • 200 g migdolų, sumaltų
  • riebalų formai patepti 

Aptepimui

  • 400 g rikotos
  • Šaukštas vanilinio cukraus
  • 100 g cukraus pudros
  • Citrinos žievelė ir sultys (gali būti ir apelsinas)
  • Papuošimui – guminukų, ir skaldytų migdolų

Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC laipsnių.

Kol ji kais, ištrinkite kiaušinius su cukrumi ir cinamonu. Įmaišykite aliejų, o tada morkas.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir maltais migdolais ir po truputį supilkite į morkų masę.

Kepimo formą ištepkite riebalais, į ją sukrėskite tešlą ir kepkite apie 40 min.

 

Rikotą ištrinkite su vaniliniu cukrumi, cukraus pudra, citrinos žievele ir citrinos sultimis.

Biskvitą perpjaukite ir pusę rikotos kremo panaudokite pertepimui, o likusį paskirstykite ant pyrago viršaus. Papuoškite. Skaniausias truputį pastovėjęs ir įmirkęs tad drąsiai darykite iš vakaro ar ryte.

2fa985f8-a0d4-4024-9f6d-c9efbb4c7201