Netikėtai šventinis meniu gavosi apie zuikius :) Vakarienei – kaime augintas triušis belgišku stiliumi, o desertui – morkų pyragas.
Pagrindui/biskvitui
- 250 g cukraus
- 4 kiaušiniai
- 250 g aliejaus, neutralaus
- 1 arb. šaukštelis cinamono
- 375 g morkų, nuluptų ir sutarkuotų
- 250 g
- 2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
- 200 g migdolų, sumaltų
- riebalų formai patepti
Aptepimui
- 400 g rikotos
- Šaukštas vanilinio cukraus
- 100 g cukraus pudros
- Citrinos žievelė ir sultys (gali būti ir apelsinas)
- Papuošimui – guminukų, ir skaldytų migdolų
Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC laipsnių.
Kol ji kais, ištrinkite kiaušinius su cukrumi ir cinamonu. Įmaišykite aliejų, o tada morkas.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir maltais migdolais ir po truputį supilkite į morkų masę.
Kepimo formą ištepkite riebalais, į ją sukrėskite tešlą ir kepkite apie 40 min.
Rikotą ištrinkite su vaniliniu cukrumi, cukraus pudra, citrinos žievele ir citrinos sultimis.
Biskvitą perpjaukite ir pusę rikotos kremo panaudokite pertepimui, o likusį paskirstykite ant pyrago viršaus. Papuoškite. Skaniausias truputį pastovėjęs ir įmirkęs tad drąsiai darykite iš vakaro ar ryte.