Kaip šiandien prisimenu, kaip tada gal 12 metų Bremeno terasoje nusistebėjau kad per keistas pavadinimas desertui “musė šokolade”, kurį teta Ieva ketinio pagaminti tą vakarą. O iš tikro visai ne musė, o šokolado puta.
Mousse au chocolat papuolė tarp tų receptų, kuriuos perėmiau iš jos Vokietijoje, o ji savuosius – iš savo tetos Marie Marselyje. Rašau ir galvoju, kad visgi įdomu, kaip kulinariniai džiaugsmai perduodami ne tik iš kartos į kartą, bet ir iš vienos šalies į kitą, per tetų liniją. Gal ir aš kada išmokysiu kažko savo dukterėčią ar sūnėną?
O kol dukterėčios ir sūnėnai dar nesisukioja aplink virtuvėje, gaminu draugams.
Ingridientai:
- 200 g kartaus šokolado
- 200 ml indelis grietinėlės
- 5 kiaušiniai
- vanilinis cukrus
Procesas:
Šokoladą ištirpinkite šilto vandens vonelėje.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išsukite su ~šaukštu vanilinio cukraus.
Tegu baltymai tuo tarpu pabūna šaldytuve, nes atvėsę geriau plakasi.
Į ištirpintą ir jau kiek atvėsusi šokoladą iš lėto supilkite trynius ir išmaišykite.
Išplakite grietinėlę ir įmaišykite į šokolado ir trynių masę.
Galiausiai – iki standžių putų išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į šokolado kremą iki gausite purią šokolado putą.