Pagaliau. Labai šokoladiniai keksiukai

Pagaliau šokoladiniai keksiukai gavosi tokie, kokių norėjau. Prikepiau jų mūsų lietuviškoms atostogoms prie ežero, visą savaitę laikomi metalinėje dėžutėje buvo puikūs – vadinasi galima pasigaminti tokių “budinčių” ir turėti juodai dienai;)

Dalinuosi receptu.

 

Kas svarbu:

  • Paskutiniame žingsnyje nepermaišykite, kad keksiukai nebūtų per kieti
  • Kol kepa, neatidarinėkite orkaitės be reikalo, kad nesukristų
  • Viska kita nesudėtinga:)

Ko reikės:

  • 110 g miltų
  • 50 g tikros kakavos
  • šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 160 g juodo šokolado
  • 160 g lydyto sviesto
  • 120 g cukraus (per pusę rudojo ir baltojo)
  • 3 kiaušiniai
  • 100 g jogurto be priedų
  • dar 50 g smulkinto šokolado
  • 100 g kapotų lazdyno riešutų

 

Miltus ir kakavą persijojau ir sumaišiau su kepimo milteliais,  druska, kapotais riešutais ir šokolado drožlėmis.

Vandens vonelėje ištirpinau šokoladą ir palikau atvėsti.

Tuo tarpu kiaušininius išplakiau su cukrumi. Tada sudėjau jogurtą, lydytą sviestą ir viską išmaišiau dar kartą. Po truputį kiaušinių masę sumaišiau su lydytu šokoladu, o tada su miltų mišiniu.

Orkaitę įkaitinau iki 190°C ir kepiau keksiukus apie 15-17 minučių.