Prieskoninių obuolių pyragas pagal Ottolenghi

Jeigu ir pas jus daug obuolių ir nespėjate suvalgyti, kviečiu išbandyti naują receptą iš Ottolenghi repertuaro:)

Tešlai:

  • 130 g kambario temperatūros sviesto
  • 150 g cukraus pudros
  • 3 dideli kiaušiniai
  • vanilinio cukraus su burbono vanile ar žiupsnelis tiesiog vanilės
  • 300 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • žiupsnis druskos
  • 200 g grietinės

Obuolių viršūnei:

  • apie 600 g rūgštesnių obuolių
  • 130 g rudojo cukraus
  • 1 valg. šaukštas prieskonių mišinio*

 

Pirmiausia sviestą išsukame su cukraus pudra. Tada supilam atskirai išplaktus kiaušinius, vanilę, druską  ir sumaišom. Po truputį pakaitomis  dedam miltus, kepimo miltelius ir grietinę, kol gauname vientisą masę pyragui. Supilame ją į kepimo popieriumi išklotą torto formą.

Obuolius nulupame, išimame sėklytes ir supjaustome skiltelėmis. Sumaišome su prieskonių mišiniu ir cukrumi, kad visos skiltelės jais pasidengtų, ir paskirstome ant tešlos.

Kepame apie valandą-pusantros 160°C orkaitėje. Kepimo laikas priklausys nuo Jūsų kepimo formos, bet kaip visada galite patikrinti su dantų krapštuku ir kelti, kol nebus aplipę tešla.

 

*Recepte naudojamas “mixed spice”, kurį aš susimaišiau iš šių prieskonių tokiomis dalimis:

  • 1 valg šaukštas cinamono
  • 2 arb.š. malto muskato
  • 2 arb.š. maltų kvapiųjų pipirų (galima keisti cinamono, muskato ir gvazdikėlių mišiniu lygiomis dalimis)
  • 1 arb.š. maltų gvalzdikėlių
  • 1 arb.š. malto imbiero
  • 1 arb.š. maltos kalendros
  • reikėtų dėti papildomai dar nepilną šaukštelį maltų muskato žiedų, bet juos praleidau:)