Kai prasideda kalėdinių sausainių ir pyragų maratonas, svarbu gerai planuoti:) per akcijas iš anksto prisipirkti riešutų ir džiovintų vaisių, sviesto, miltų.. Riešutų šiemet “pavariau” tiek, kad, matyt, galėčiau dar tiek pat visko prikepti, užtat sviesto vis pritrūkdavo:)
Bet ne apie tai. O apie efektyvų produktų panaudojimą:) kepant cinamono žvaigždes reikia daug baltymų. Lieka tryniai. Išmesti gaila, todėl ieškai ką čia dar padarius su jais.. Šitie migdoliniai sausainiai vieni iš dviejų “gelbėtojų”:) Skanūs, tik labai jau trapūs, tiek kočiojant, tiek iškepę, todėl reikia su jais švelniai..
- 60 g miltų
- 60 g maltų migdolų
- 60 g šalto sviesto
- vanilinio cukraus
- 30 g cukraus
- žiupsnelis druskos
- 1 kiaušinio trynys
Miltus, migdolus, sviestą ir cukrų mikseriu ar rankomis suminkykite į vietisą masę.
Tešlą padėkite bent dviems valandoms į šaldytuvą atvėsi – ir sausainiai bus skanesni, ir kočiosis geriau.
Kočiokite iki 3 mm storio ant miltais pabarstyto darbastalio, kad nekibtų prie kočėlo, galite netgi uždengti kepimo popieriumi ar silikoniniu padėkliuku. Kepkite apie 8 min 180°C orkaitėje. Laikykite metalinėje dėžutėje.
Jei patinka, galima dabinti šokoladu ar sulipdyti porą su uogiene ir/ar marcipanu.