Tiramisu

Kol rašau šitą blogą, tiramisu dariau jau kokius penkis kartus ir vis nenufotografuodavau. Bet gal ir gerai, nes šitas desertas labai tinka vasarai – gali sau apsimesti kad toks lengvas, todėl matyt labai ir į kūną neina;) o gal atvirkščiai – vasarą judame daugiau, todėl galime valgyti riebiau:)

IMG_20160612_175315

  • 250 g mascarpone
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 valg. šaukštai cukraus
  • Biskvitiniai sausainiai- piršteliai
  • Keli šaukštai romo ar konjako
  • Kava sausainiams pamirkyti
  • Kakavos pabarstymui

 

Kiaušinių trynius gerai išsukite su cukrumi. Tuomet sudėkite mascarpone, įpilkite šaukštą romo ir viską išmaišykite.

Baltymus išplakite iki standžių putų,  atsargiai įmaišykite į mascarpone ir kremas paruoštas:)

Susiraskite indą, kuriame darysite tiramisu. Aš paprastai naudoju kvadratinį krištolinį, kadangi jame lengviau išdėlioti pailgus sausainius ir gražu, kai matosi sluoksniai. Jei norite patiekti porcijomis, galite naudoti ir mažesnes stiklinaites, tik pažiūrėkite, kad jų viršus ne būtų labai siaurėjantis, nes bus sunkiau  neištepus kraštelių įdėti kremo.

Jei norite, į kavą irgi įpilkite šiek tiek alkoholio. Joje mirkykite sausainius ir abiejų pusių ir dėkite juos į  indą. Jei galvojate, kad jie dar kiek per sausi, pašlakstykite kava papildomai (man skaniau kai sausainiai drėgnesni, o ne sausi). Tada dėkite sluoksnį kremo, tada vėl mirkytų sausainių ir tada vėl kremo.

Palikite šaldytuve kelioms  valandoms, kad kremas sustingtų, o prieš patiekdami pabarstykite kakava.

20160612_162923