Baklažanai įdaryti jautiena ir bulgur

Kai jam norisi mėsos, o tu mieliau valgytum daržoves ir kruopas. Ką daryti? Įdarytus baklažanus:)

Dariau viską iš akies, todėl kiekiai orientaciniai:)

  • 2 baklažanai
  • 300 g maltos jautienos
  • pomoidorų pastos
  • 100 g bulgur
  • svogūnas
  • kuminas, druska, pipirai, kiti ale marokietiški (ras-el-hanout) prieskoniai
  • Petražolės
  • mocarela ar feta užkepti
  • Sumak pabarstymui

Pirmiausia baklažanus perjpoviau pusiau, išskobiau vidų, įtryniau šiek tiek aslyvuogių aliejaus, pabarsčiau druska ir pakepiau ~15 min orkaitėje.

Tuo tarpu bulgur kruopas užpyliau šiek tiek vandens, pasūdžiau ir išviriau, kad būtų minkštos.

Maltą jautieną apkepiau, paskaninau druska ir pipirais, sudėjau svogūną, kubeliais pjaustytą baklažano vidų ir dar pakepiau. Truputis pomidorų pastos, prieskoniai ir paragaujam, ar jau skanu:) Tada sumaišiau su kruopomis, užsitvirtinau, kad skonis tiks ir sudėjau į  baklažanus, o ant viršaus mocarelos, nors feta būtų net geriau.

Kepiau orkaitėje kol viskas įšilo ir sūris gražiai išsilydė.

Dėl spalvų ant tokių patiekalų labai mėgstu uždėti petražolių, ir sumak prieskoniai labai tiko!