Burgeriai. Su burokėliais, špinatais ir brie/ožkos sūriu

Šią savaitę klausiau psichologijos laibos įrašo apie laimę ir  viena įstrigusi frazė buvo ta, kad žmogus laimingas gali jaustis turėdamas artimą ryšį su kitais žmonėmis. Argi ne tiesa? Argi ne jie suteikia mums sparnus ir pastūmėja skristi? Ar ne jie palaiko mus kai paklystame, sušildo ir vėl priverčia džiaugtis? Ar ne per retai jiems už tai padėkojame?

Norėjau kažkuo pradžiuginti savo mylimus žmones. Matyt maistas yra vienas iš mano būdu pasakyti myliu ir ačiū.  Ir štai, burgeriai ir vėl skaniausi namie:)

Prisiminimai iš praėjusio karto čia, o štai kaip viskas buvo dabar:

  • Bandelės tos pačios saldžiosios iš Rimi.
  • Mėsos paplotėliai – vėl iš Steak Supply.
  • Padažiuką aptepti bandeles šį ksdartąšiau iš   Hellmann’s  majonezo ir pesto. Labai tiko:)
  • Vietoj salotų ir rucolos naudojau mažus špinatų lapus.
  • Sūrius kiekvienam mylimiausiam rinkau pagal pomėgį. Arba minkštą ožkos arba brie, tam, kuris ožkos “nelabai”. Supjausčiau riekelėmis
  • Karamelizavau svogūnus. Taip kaip ir aną kartą – supjausčiau pusžiedžiais ir kepiau ant  sviesto ir alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies. Svarbu, kad nedegtų. Kai suminkštėja įmalame  šiek tie druskos, pabarstome šiek tiek cukraus, dar kepame, kol karamelizuojasi ragaujame,…mmm, bus neblogai:)

  • Pasiruošiau burokėlius. Iškeptus orkaitėje (įsuktus į foliją) supjausčiau plonomis riekelėmis, pabarsčiau sesės iš Languedoc’o parvežta fleur de sel  (jūros druska, išgaunama rankomis), pamaliau juodųjų pipirų ir apšlaksčiau ypač tyru alyvuogių aliejumi.
  • Bandeles perpjautas perpus sudėliojau ant kepimo skardos išklotos popieriumi vidine puse žemyn. Įkaitiname orkaitę.

Svarbu viską pasiruošti, kad būtų patogu operatyviai sudėti į vieną gerulį burgerį.

Tada jau galima kepti mėsos paplotėlius iš abiejų pusių po porą minučių, kad gautųsi medium.

Kol kepa mėsa bandeles pašildžiau orkaitėje, kad vidinė pusė gražiai apskrustų. Tai vyksta gan greitai, tik įjunkite orkaitę kiek iš anksto, kad spėtų įšilti.

Iškepusią jautieną susidėjau ant didelio lakšto folijos, taip pat ir uždengiau, kad neatšaltų. Galima įdėti į orkaitę, jei ne per karšta, nes antraip keps. Galima ant mėsos iš karto uždėti sūrį, kad jis pradėtų šilti ir lydytis.

Tuo tarpu aptepiau bandelių puseles  pesto ir majonezo padažiuku. ant viršutinio sluoksnio dėjau karamelizuotus svogūnus, o ant apatinio –  burokėlius. Špinatus arba po burokėliais, arba jau ant sūrio:) Tarp abiejų bandelių, žinoma, jautiena ir sūris.