Daržovių karis su žaliais ryžiais

Kai atšąla, dažniau norisi aštresnio maisto – šilto ir šildančio iš vidaus. Ir ėmus rudenėti orui, galvoju, karis labai tinka.

Mokausi savo egzaminams, todėl taupau laiką ir gaminu iš to kas yra namie. Taigi mano karis bus vegetariškas.

Žalius ryžius, kažkada rastus Ignalinos maximoje sumaišau su baltais ir perplaunu kelis kartus. Verdu japoniškoje ryžių viryklėje, kuri iš esmės yra panaši į pas mus parduodamus daugiafunkcinius puodus. Bet galima virti ir paprastai. Svarbu kad ryžiai būtų birūs.

Be ryžių dar naudojau:

  • 2 svogūnus
  • 1 papriką
  • 2 pomidorus.
  • 4 bulves
  • 4 morkas
  • kampą moliūgo
  • aliejaus
  • Prieskonių mišinio kariui ruošti
  • Vieną daržovių eko sultinio kubelį (bet galima ir be jo apsieiti)
  • Vandens

Ant aliejaus sudėjau kepti svogūną ir papriką, o kol jie kepė, pomidorus nuplikiau karštu vandeniu, nulupau ir supjausčiau.

Kai svogūnai suminkštėjo ir kiek parusvėjo,  sudėjau pomidorus, pyliau gerą šaukštą prieskonių mišinio ir dar pakepinau visą keletą minučių.

Bulves ir morkas supjausčiau kubeliais ir sudėjau į puodą, užpyliau du didelius puodelius verdančio vandens, įmečiau kubelį, ir troškinau apie pusvalandį. Į pabaigą troškinimo, kai jau bulvės ir morkos buvo minkštos, sudėjau ir moliūgą, nes jam laiko puode reikia mažiau.

Aišku, paragavau, ar ko netrūksta ir žinoma įdėjau druskos (nes tas kubelis ne kaip paprastieji neturi to sūrumo). Baigiam troškinti ir galima valgyti.

Laaaabai paprasta, laaaabai skanu ir dar labai gerai, jei lieka nusinešti kitą dieną į darbą pietums, nes lengva pasišildyti:)