Kelis vakarus iš eilės vis kažkur ėjau – slaptų vakarienių klubo susitikimas ketvirtadienį, lab180 dvylikos patiekalų degustacija penktadienį su kolegomis, šeštadienis iš vis kosmosas vaikštant skersai išilgai Vilniaus gatvių s su draugais kanadiečiais. Linksmybės, restoranai ir kavinės – smagus tas miestietiškas gyvenimas, tik gaila, kad ne visada tas maistas būna toks jau geras svetur, o kainuoja dažniausiai solidžiai. Ir tada taip užsinoriu grįžti į savo virtuvę, organizuoti vakarėlius draugams, kviestis svečių ir jiems gaminti.
Taigi sekmadienis. Nebereikia niekur eiti. Pasiilgusi naminio maisto ruošiu vakarienę, kuri gavosi kažkokia saulėta ir graikiška – su geltonomis paprikomis, įdarytomis malta jautiena su bulgur, paskaninta cinamonu, su feta ir petražolėmis.
- 6 geltonosios paprikos
- 100 g bulgur kruopų
- 500 g maltos jautienos
- svogūnas
- pora skiltelių česnako
- cinamono
- raudonėlio
- čiobrelių
- druskos
- juodųjų pipirų
- alyvuogių aliejaus
- feta
- petražolės
Paprikas perpjaukite per pusę, koletlius palikite, nes su jais gražiau, išimkite sėklytes, jeigu reikia dar perplaukite, nusausinkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite maltą jautieną, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, išspauskite česnaką ir toliau kepkite sumažinę kaitrą, įpilkite šiek tiek vandens, uždenkite ir palikite pasitroškinti apie 30 min.
Bulgur kruopas perplaukite ir užpilkite nedideliu verdančio vandens kiekiu. Palikite ant mažos ugnies, kad išbrinktų.
Kruopas įmaišykite į jautieną, paskaninkite prieskoninėmis žolelėmis (raudonėlis, čiobrelis), šviežiai maltais juodaisiais pipirais, druska ir cinamonu.
Įdarą sudėkite į paprikų puseles. Sudėję į kartą dar šiek tiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite 180ºC įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį.
Pabaigoje uždėkite po kelis gabalėlius fetos, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.