Marokietiškas jaučio širdies troškinys su abrikosais

Šių metų pradžia buvo pilna vakarienių su šeima, nes buvo grįžę Rūta su Frederiku ir mažyliu. Daug progų man pasireikšti, išskyrus tuos kartus kai, regis, fantazijoje įsivyravo sausra ir stalo degimas nebeteikia tiek džiaugsmo,  ir kai geriausias maistas – virtos bulvės su kokia varške ar silke:) bet ne apie jas. vieną iš tų kartų kai dar fantazija naudojausi atradau šaldiklyje Hailendo jaučio širdį. Akivaizdu, ji geriausiais tinka troškinti, tad taip ir ruošiau – su marokiešiškais prieskoniais:)

  •  ½ arb. šaukšt. kardamono
  • ½ arb. šaukšt. cinamono
  • ½ arb. šaukšt. aitriosios paprikos
  • ½ arb.šaukšt. gvazdikėlių
  • Jaučio širdies, supjaustytos kubeliais
  • obuolių sidro acto
  • 2 valg. šaukštai ghee sviesto
  • 3 svogūnai
  • 2 valg. šaukštai šviežio imbiero, susmulkino
  • 2 puodeliai sultinio ar vandens
  • džiovintų abrikosų, supjaustytų ketvirčiais ar per pusę
  • citrinos

Šalia tinka couscous, ryžiai, arba turkiška/gruziniška duona. Salotos arba troškintos morkos

Iš vakaro pamarinuokite mėsą su druska, pipirais ir sidro actu.

Vakarienės dieną, ketaus puodą įkaitinkite ir jame ant mažos ugnies apkepkite svogūnus ir imbierą.

Keptuvėje atskirai ant aukštos ugnies apkepkite mėsą ir sudėkite į ketaus puodą su svogūnais. Įmaišykite prieskonius.

Sultinį ar vandenį supilkite į keptuvę, kur kepė mesa, užvirkite ir užpilkite tuo skysčiu mėsą. Šis procesas vadinasi “deglaze” – kai iš keptuvės ar puodo, kur gamintas maistas, pasiimame ten likusius skonius:) Troškinkite apie 2 val. iki mėsa bus minkšta (aišku, ne tokia kaip stoofvlees ar kitame paprastoms mėsos troškinyje bet ne guminė ir lengvai kramtoma)

Pabaigoje sudėkite abrikosus ir dar troškinkite ketvirtį valandos, kol skystis sutirštės ir jo sumažės. Mes valgėme su cous cous ir troškintomis morkomis, taip pat tiktų ir su ryžiais ar kokia turkiška duona ir salotomis. Jei norisi gaiviau, išsispauskite šiek tiek citrinos.