Parmigiana. Baklažanų ir parmezano sluoksniuotis

Jau negaliu sulaukti, kada įsikelsiu į savo naują butą, išsidėliosiu visus indus, įrankius ir kitus rakandus, ir įsijungusi nuotaikingą muziką gaminsiu, serviruosiu stalą laukdama  draugų, o atėjusius aperityvui vaišinsiu kir royal.

Kol kas gaminu dabartiniuose namuose ir čia taip pat net nepaprasti šeštadieniai gali tapti truputį šventiniai.

img_20161106_153122

  • 5 baklažanai
  • 1 svogūnas, nuluptas ir smulkiai supjaustytas
  • skiltelė česnako
  • Arb. šaukštelis raudonėlio
  • 2×400 g skardinės pomodirų savo sulyse
  • druska, šviežiai malti pipirai
  • šiek tiek vyno acto
  • mocarela
  • 3-4 saujos tarkuoto parmigiano/ parmezano :)
  • Sauja šviežio baziliko ar petražolių
  • alyvuogių aliejaus

Baklažanus supjaustykite riekelėmiis ir apkepkite orkaitės griliuje.  Kai viena pusė apskrus, apverskite ir apskrudinkite ir antrąją pusę.

Įkaitintoje keptuvėje apkepkite svogūną, sdmulkintą česnaką kartu su raudonėliu. Kai svogūnas suminkštės, į keptuvę sukrėskite konservuotus pomidorus ir troškinkite apie 15 minučių. Kai sutirštės, paskaninkite druska ir pipirais bei vyno actu ir sudėkite smulkintą baziliką ar petražoles.

Molinę ir stiklinę kepimo formą ištepkite sviestu, ant dugno paskleiskite šiek tiek pomidorų padažo, pabarstykite parmzeno. Tada dėkite sluoksnį baklažanų ir kartokite visus sluoksnius kol baigsis ingiridentai. Paskutinis turėtų būti pomidorų padažo ir parmezano.

Ant viršaus paplėšykite mocarelos ir kepkite orkaitėje 190°C apie pusvalandį, kol gražiai apskrus.