Quinoa su troškintom morkom

Vakarienė vienam:)
..kai šaldytuvas primena ne pasninko pradžią, o pabaigą (viskas suvalgyta:)), kai  tingisi važiuoti į parduotuvę.. Tada pagalvoji, kad ne visada ta kaupimo savybė yra blogai – paieškojęs gali rasti likusių gerybių iš rudens derliaus, žiemai priruoštų uogienių ir Kalėdoms jau nupirktų džiovintų vaisių ir riešutų, o spintelėse – visokių konservų ir kruopų, laukiančių juodos dienos. Tereikia viską (arba ne viską) kažkokiu būdu sukombinuoti vienoje lėkštėje.

  • 40 g quinoa kruopų
  • 100 ml vandens
  • pusė šaukštelio ras-el hanout prieskonių*
  • šaukštas džiovintų spanguolių
  • 2 didelės morkos (arba daugiau mažų)
  • truputį aliejaus
  • Juodgrūdėlės sėklų (parduotuvėje – sėjamoji juodgrūdė)
  • 100 ml natūralių pomidorų sulčių
  • 2-3 valg. šaukštų sojų padažo
  • druskos, pipirų
  • šaukštas laimo sulčių

Quinoa kruopas perplaukite ir užpilkite verdančiu vandenių, įmaišykite spanguoles ir prieskonius, pasūdykite ir ant mažos ugnies virkite ~10 minučių.

Morkas nulupkite, supjaustykite lazdelėmis ir apkepkite ant aliejaus.Pasūdykite, supilkite pomidorų  sultis, sojos padažą ir troškinkite uždengę ~10 minučių. Galiausiai dar paskaninkite druska, jei reikia, pipirais ir laimo sultimis. Ir patiekime sau su quinoa.

* toks marokietiškas prieskonių mišinys, dažniausiai susidedantis iš  šių 12 dalių:
  1. kardamonas
  2. kuminas
  3. gvazdikėlis
  4. cinamonas
  5. muskatas
  6. imbieras
  7. kalendra
  8. aitrioji paprika
  9. saldžioji paprika
  10. kvapnieji pipirai
  11. ciberžolė
  12. vaistinė ožragė