Risotto su grilintais baklažanais

Su risotto labai paprasta – jei atkali ranką su pagrindu, paskui tiesiog dedi tai, ką turi, ir kas tavo skoniui dera. Šį kartą namie turėjau baklažanų:)

img_2499

  • Alyvuogių aliejaus
  • Sviesto
  • Svogūnas
  • Pora česnako skiltelių
  • 300 g risotto ryžių (aborio)
  • 100 ml sauso balto vyno
  • 100 ml grietinėlės
  • Druskos, pipirų
  • Sumak prieskonio
  • Didelė sauja smulkintų petražolių
  • laiškinio svogūno

Puode ištirpintame sviestą, įpilame šiek tiek ypač tyro alyvuogių aliejaus ir ant vidutinės ugnies pakepame svogūną, tada sudedame česnaką – turi suminkštėti, šiek tiek pagelsti, bet nesudegti.

Į puodą supilame ryžius, permaišome, pakepame ir pilame vyną.

Ryžiai kaitinami ant nedidelės ugnies pilant po samtį sultinio ir nuolat maišant, kad nepradėtų kibti prie dugno, iki skystis susigeria į ryžius. Ir taip iki turime ryžius beveik (dar ne tobulus) al dente.

Tuo tarpu įkaitintame griliuje skrudiname baklažaną. Įtrinkite jį aliejumi ir vidutiniame karšyje grilinkite apie  20 minučių, kol suminkštės. kiek atvėsi perpjaukite pusiau, išimkite minkštimą šaukštu ir sutrinkite blenderiu

įmaišykite baklažaną į ryžius, paskaninkite druskai ir piirais. Supilkite grietinėlę. Tada sudėkite smulkiai pjaustytas petražoles ir svogūnus. Pateikdami papuoškie griliuoto česnako griežinėliu ir pabarsykite sumak prieskoniais.