Ryžiai su krevetėm

Negali vadinti paella, nes jai reikia specialios keptuvės ir ryžių, bet kažkokia improvizacija ta tema čia gaunasi. Šiek tiek vasaros prieš prasidedant kalendorinei žiemai.

img_20161127_211430

  • 400 g didžiųjų krevečių, virtų (gali būti šaldytos)
  • 2 skilelės česnako
  • nedidelis svogūnas
  • morka
  • paprika
  • 250 g mažų pomidoriukų
  • šaukštas pomodorų pastos
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
  • paprikos miltelių
  • du nedideli ančiuviai
  • saujelė petražolių
  • 400 g basmati ryžių

Krevetes perplaukite, jei šaldytos – atitirpinkite.

Špižinėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite jame, priklausomai nuo dydžio, į ketvirčius ar perpus padalintas česnako skilteles. Atidėkite.

Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Kol jis keps, taip pat smulkiai supjaustykite papriką ir morką, sudėkite į svogūnus ir kepkite kol suminkštės.

Ryžius perplauktie ir sudėkite į keptuvę, permaišykite ir trumpai apkekite kol taps matiniai. Tada užplikite šiek tiek karšto vandens, uždenkite ir palikite brinkiti.

Tuo tarpu skrudintą  česnaką sutrinkite blendriu su ančiuviais, šiek tiek druskos, pipirų,  paprikos miltelių, pomidorų pasta. Jei tiršta, įpilkite šlakelį vandes, išmaišykite ir sudėkite ryžius.

Primažinkite ugnį ir palikte virti. Jei atrodys, kad per sausa, įpilkite dar šiek tiek vandens, tik nepadauginkite. Geriau po mažiau, nei per daug – panašiai kaip su plovu.

Pomidoriukus perpjautkite pusiau, sudėkite ant skardos ir kepkite orkaitėje, apšlakstę alyvuogių aliejumi, ir pabarstę druska.

Krevetes apkepkite svieste su šiek tiek česnako.

Ryžius apibarstykite smulkintom petražolėm, išdėliokite ant jų apkeptus pomidorus ir  papuoškite apkeptomis krevetėmis. Su visa keptuve ir neškite į stalą.