Vegetariškas baklažanų plovas

Per Velykas man atrodo atidirbau:) niekaip neišmokstu prašyti pagalbos ar deleguoti darbų namiškiams, ir pailsėti irgi nelabai moku arbabet buvo gera, nes šeima svarbiausia, ir man patinka, kai jie laimingi, kai aplink juos gražu, ir kai maistas mano jiems skanus.

Velykų išvakarės ir mėsos valgyti nei galima, nei norisi. O dar kaime, kur gaminti įmantybes irgi nėra nei noro, nei sąlygų. Užtat plovas kaime visada tinka.

Ko reikia? (4 asmenims)

  • Sauja juodgrūdės
  • Kelios morkos
  • didelis baklažanas
  • didelis svogūnas
  • Kalendros
  • Petražolių (nebūtina)
  • Čili pipiras
  • 300 g ryžių
  • Smulkiai pjaustytas didelis pomidoras (ar 2-3 mažesni)

Kas gavosi?

Gavosi tikrai neblogas pasninko plovas su baklažanais, juodgrūdėle ir kalendra šeimynai kaime laukiant prisikėlimo ir Velykų!

Pirmiausia pasiruošiau baklažanus – supjausčiau riekelėmis išdėliojau ant popieriumi išklotos skardos ir apkepiau orkaitėje. Kai viena pusė tapo rusva, apverčiau.

Iškepusius ir atvėsusius baklažanus supjausčiau riekelėmis ir atidėjau į šalį – jų reikės pačioje pabaigoje.

Kol baklažanai buvo orkaitėje, troškintuve apkepiau svogūnus. Kai jie suminkštėjo, sudėjau morkas ir toliau kepiau. Paskaninau druska, pipirais, kuminu.

Ryžius kaip ir tikram plovui svarbu perplauti kelis kartus nupilant vandenį. Vanduo galiausiai turėtų tapti skaidresnis, ne toks baltas. Perplautus ryžius sudėkite į troškintuvą ir užpilkite verdančiu vandeliu, ne per gausiai, nes geriau vėliau įpilti dar, nei turėti ryžių košę. Uždenkite ir palikite ant mažos ugnies virti.

Tuo tarpu galite pasiruošti pomidorus. Pirmiausia užpilkite juos verdančiu vandeniu, kad galėtumėte nuimti odeles, o tada supjaustykite smulkiai.

Kai ryžiai jau bus įkandami, sudėkit baklažanus ir pomidorus, pabarstrykite juodrūdėle, jei reikia dar pagardinkite prieskoniais ar įpilkite daugiau vandens ir palikite dar pabūti.

Patiekite gausiai pabarstę kalendra ir petražolėmis (jei norite)