Ypatingieji jautienos kotletai su graikiniais riešutais

Ar žodžiai “kotletas” ir “ypatingas” dera?

Gal ir nelabai. Kažkodėl pasąmonėje kotletai neatrodo labai geras maistas, ar bent jau ne tai, kuo girtumeis:) O gal kartais ir be reikalo – juk naminiai nebūtinai turi būti blogi, ypač kai žinai, iš ko gamini.

Šituos ypatinguosius gaminsime iš:

~400 g maltos jautienos, kuo geresnė ir tikresnė, tuo skaniau

1 kiaušinio

1 bulvės

Smulkintų petražolių

Graikinių riešutų

Druskos, pipirų

Jautieną “paprieskoniname” ir išmaišome su kiaušiniu.

Išvirtą bulvę sutriname tarsi bulvių košei, kad neliktų gumuliukų.

Bulvę įmaišome į mėsą kartu su petražolėmis ir smulkintais graikiniais riešutais.Tiek petražolių, tiek riešutų galima negalėti – suteikia gero skonio.

Viskas? Atrodo, kad taip.

Iš mėsos formuojame kotletus (pailgus, mažo cepelino formos:)

O tada kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ir valgom kaip tikri lietuviai su bulvėmis, raugintais kopūstais ir agurkėliais.