Pasistiprinti rimčiau

Ryžiai:

Risotto su moliūgais

Risotto su špinatais ir gorgonzola

Risotto su baravykais ir džiovintais pomidorais

Burokėlių risotto

Risotto su grilintais baklažanais

Risotto su krevetėmis ir kokosų pienu

Daržovių karis su ryžiais

Ryžiai su vištiena ir morkomis kokosų piene

Ryžiai su morkomis ir kokoso pienu bei vištiena

Uzbekiškas plovas su meile

Ryžiai su krevetėmis

Cukinijų risotto su migdolais

Vegetariškas plovas su baklažanais

 

Kitos kruopos

Perlinių kruopų risotto su bravykais

 

Pasta, makaronai, gnocchi, virtiniai:

Meringos lasagne arba tiesiog naminė lazanija

Špinatų ir varškės lazanija (lasagne)

Tagliatelle su kiaulienos medalionais ir gongonzola padažu

Tagliatelle su šparagais

Penne su brokoliais, salierais ir serrano kumpiu

Makaronai su pomidorais, ančiuviais ir kaparėliais

Žalieji gnocchi su gorgonzola padažu

Cannelloni su brokoliais ir baravykų padažu

Cannelloni su varške ir špinatais

Makaronų salotos su malta jautiena ir feta

Penne su pomidorais ir špinatais

Šimtmečio koldūnai (virtiniai) su žvėriena

 

Žuvis ir jūros gėrybės:

Langustinai prancūziškai vakarienei

Saint-Jacque arba Jūros šukutės pagal Barborą

Dorada su rytietišku varškės įdaru

Lašiša su pesto ir migdolais

Druskoje keptas upėtakis

 

Vištiena:

Vištiena įdaryta varške ir įsisukusi į lašinukus

Ryžiai su vištiena ir morkomis kokosų piene

Vištiena marinuota garstyčiose ir meduje su apelsinų padažu

Vištienos kulšelės ir kumpeliai su troškintais kopūstais

 

Jautiena:

Stoofvlees arba jautiena tamsiame aluje belgiškai su bulvytėmis, irgi belgiškomis

Ketaus puode kepta-troškinta jautiena – du variantai

Burgeriai namie geriausi

Burgeriai. Su burokėliais, špinatais ir brie/ožkos sūriu

Ypatingieji jautienos kotletai su graikiniais riešutais

Įdarytos paprikos ispaniškai. Pimentos rellenos

Baklažanai įdaryti jautiena ir bulgur

Malta jautiena ir bulgur įdarytos paprikos su feta

Piemenėlių pyragas (Shepherd’s Pie) pagal Vigiliją

Vengriškas guliašas

Marokietiškas jaučio širdies troškinys su džiovintais abrikosais

Veršiena su brendyje mirkytomis slyvomis Mastrichto stiliumi

Meringitos chilli con carne interpretacija

Troškinta ėriena su abrikosais vidurio Azijos stiliumi

Aštroki jautienos šonkauliukai ale barbeque

Graikiškas mėsos pyragas

Baklažanų sluoksniuotis Moussaka

Bobotie. Maltos mėsos apkepas iš pietų Afrikos.

Mėsos pyragas (jautiena)

 

Triušiena

Triušiena rūgščiame meduoliniame padaže

Triušis vyšniniame aluje

Lapin à la Moutarde. Triušis garstyčių padaže

Triušio šlaunelės tarsi provanso stiliumi 

 

Daržovės ir kiti vegetariški:

Parmigiana. Baklažanų ir parmezano sluoksniuotis

Daržovių troškinys arba Ratatouille

Įdaryta cikorija su quinoa

Quinoa su troškintom morkom

Quiche su mangoldais ir pomidorais

Quiche su šonine, džiovintais pomidorais ir cukinija

 

Blynai, cepelinai, kiaušiniai ir kiti:

Dieduko varškėčiai

Mieliniai blynai užgavėnėms

Lietuviški cepelinai

Crêpes arba lietiniai frankofilai

Be lukšto virtas kiaušinis ilgiems šeštadienio pusryčiams

Flammkuchen. Picos pusbrolis iš Elzaso

Krosnyje keptas kugelis su rūkytom ausytėm