Bulvienė su perlinėm kruopom

Rugpjūčio mėnesio sriubų kalendoriuje-kuponuose vienas  iš pasirinkimų buvo bulvienė. Sugalvojau, kad pasižiūrėsiu Vievio bobutės senoje kulinarinėje knygoje kokį seną receptą ir pritaikysiu, ir kaip tyčia – beveik visi lapai su sriubomis išplyšę ir pasimetę. Ech.. Bet turinyje buvo receptas – bulvių sriuba su perlinėm kruopom, todėl nusižiūriu jį ir kuriu savo variantą.

20160904_185547

  • 5 bulvės
  • 50 g perlinių kruopų
  • 2 nedidelės morkos
  • svogūnas
  • sauja džiovintų grybų
  • 2 litrai jautienos sultinio
  • šaukštas sviesto

Sultinį verdu pati, ne iš kubelio, o iš kokį jautienos kaulelį ar šmotelį, su keliais juodaisiais ir kvapniaisiais pipirais, pora lauro lapų. Pirmą vandenį užvirus nupilu, perplaunu puodą, jautieną ir tada jau verdu ilgai ilgai ant mažos ugnies, kol neatsibosta.

Bulves nulupu ir supjaustau mažais kubeliais. Taip pat ir morkas.

Kruopas perplaunu, džiovintus grybus irgi:)

Kai sultinys jau išvirtas, sudedu kruotas, bulves, morkas ir grybus virti.

Įkaitintame svieste kepu smulkiai supjaustytą svogūną. Iš puodo išimu sumikštėjusius grybus, supjaustau ir sudedu prie svogūnų, o tada viską į sriubos puodą.

Valgykite taip arba su grietine:)

 

*Nuotraukos nėra, nes labai garavo ir taip negražu.. o šaltą fotografuoti kažkaip ranka nekilo:)