Moliūgų sriuba su karamelizuotais svogūnais

Turbūt nėra geresnės vakarienės nei trinta sriuba:) Moliūgų sriuba su brie sūriu, su kokusų pienu, be nieko (variantai)… arba su karamelizuotais svogūnais.

  • Mažas moliūgas
  • Pora bulvių
  • svogūnas
  • šiek tiek grietinėlės
  • šaukštas ghee sviesto apkepimui
  • trys raudonieji svogūnai
  • šaukštas medaus (arba rudojo cukraus)
  • 8 lapeliai šalavijo
  • kietojo sūrio pabarstymui
  • druskos
  • pipirų
  • kumino
  • oregano

Moliūgą nulupkite ir supjaustykite smulkesniais gabaliukais. Taip pat ir bulves. Apvirkite vandenyje su druska iki suminkštės.

Raudonuosius svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Apkepkite ant sviesto, neskrudinkite, bet sumažinę ugnį leiskite suminkštėti. Šiek tiek pasūdykite ir įdėkite medaus. Karamelizuokite.

Išvirusias daržoves sutrinkite, paskaninkite druska, pipirais, kuminu ir oreganu. Įpilkite šiek tiek grietinėlės sriubai sukreminti.

Belieka tik išdėlioti į lėkštes. Sriuba, svogūnai ir šiek tiek sūrio pabarstyto aplink.