Svogūnų sriuba su sidru ir camembert’u

Kaip jau esu rašiusi anksčiau, apie tėvelio meilę sriubai. Kokia šventė bebūtų, paklausus ko nori dovanų visad atsako sriubos.Todėl per Kalėdas tėveliui padovanojau sriubos kuponų visiems metams – kas mėnesį gali pasirinkti kokios norėtų ir tada gaminu jam. Pusę metų tie kuponai buvo saugiai pasislėpę, todėl dabar bandome atsigriebti. Šį mėnesį – alaus ir vyno sriubas nugalėjo sidro… Sunkiau man, nes tokios nesu nei mačius, nei ragavus, bet svogūnų sriubos variacija su sidru gavosi nusisekusi:)

20160612_16444120160612_164502

Reikės:

  • 100 g sviesto
  • Šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • 1 kg plonais griežinėliais pjaustytų svogūnų
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • druskos
  • 250ml sauso Normandijos ar Bretanės sidro (brut)
  • 1 l  vištienos sultinio
  • Čiobrelio
  • po vieną ar dvi bagetės riekes kiekvienai lėkštei
  • Camembert sūrio
  • 10 g lydyto sviesto aptepti sūrį, nebūtina

Sviestą išlydykite, įkaitinkite drauge su aliejumi ir jame apkepkite svogūnus. Kai pradės minkštėti įpilkite  šlakelį vandens ir uždenkite. Kepkite/troškinkite ant nedidelės kol visai suminkštės ir pradės karamelizuotis.

Atidenkite, padidinkite ugnį iki vidutinės, kad nugaruotų skystis ir svogūnai galėtų visai karamelizuotis. Įdėkite rudojo cukraus, šiek tiek druskos.

Tai svogūnai jau patamsėję, sudėkite juos į puodą ir supilkite sidrą, sultinį ir įdėkite kelias šakeles čiobrelio. Palikite virti apie 10 min.

Jei trūksta skonio –  paskaninkite druska ir pipirais.

Įjunkite orkaitę šiltį ir jokio paskrudinkite kelias riekes bagetės (kiekvienam valdytojui po vieną ar dvi).

Išimkite čiobrelį ir sriubą išpildykite į dubenėlius, kuriuos galima dėti į orkaitę, dėkite po duonos riekę, ant viršaus camembert’o. Jį šiek tiek aptepkite lydytu sviestu ir įdėkite į įkaitintą orkaitę, grilio režimu, kad išsilydytų.

Papuoškite šviežio čiobrelio šakele ar lapeliais.

IMG_20160612_221753