Dar vienas receptukas iš mano ano savaitgalio merginų vakarienės. Šitos buvo simbolis trečios stadijos “Kas toliau? Ar mums pakeliui?“, kuomet baigiasi įsimylėjimas ir ateina pripratimas, o su juo ir tikroji meilė, jei sugebi įvertinti ir atrasti iš naujo.
Mes naujai atradome bulves:)
Įprastos, kasdienės, bet ne bulvių košė, ne balta mišrainė, ir ne bulviniai blynai, o mažylės išsimaudžiusios šiltame marinate ir paskanintos garstyčių padažiuku.
- 1 kg mažylių bulvių
- 200 ml jautienos sultinio
- svogūnas
- šiek tiek aliejaus svogūnui apkepti
- žiupsnis rudo cukraus
- druskos
- pipirų
- pora šaukštų obuolių, sidro ar balto vyno acto
- garstyčių
Bulves išverdame su lupena.
Išvirusias nulupame ir supjaustome, jei reikia. Aš mažiausias palikau kaip yra, o kitas perpjoviau pusiau ar į keturias dalis, kad būtų panašaus dydžio gabaliukai. Jei naudosite didesnes bulves, pjaustykite į daugiau dalių.
Ant aliejaus apkepame kuo smulkiau supjaustytą svogūną, bet neleidžiame jam paruduoti. Taigi sumažinkite ugnį kai aliejus įkais ir jį kone patroškinkite. Tada įdedame cukraus, supilame actą ir sultinį ir užverdame. Druskos ir pipirų nepagailėkite, drąsiai “perprieskoninkite”, nes tai marinatas, kuris turės suteikti skonio bulvėms.
Bulves užpilame šiltu marinatu ir paliekame pusvalandžiui. Man jis išsitęsė iki valandos, bet tai nieko blogo.
Tuomet išimkite bulves į atskirą indą ar indelius, kur serviruosite, o marinatą paskaninkite šaukšteliu garstyčių (ar daugiau/mažiau pagal skonį). Dalį padažo užpilkite ant bulvių o likusį galite padėti šalia, jei kam truks.
Aš dėliojau maistą į stiklines kiekvienai atskirai ir papuošimui naudojau laiškinius česnakus – vieną įsmeigiau kaip kokį šiaudelį, o smulkiai pjaustytais pabarsčiau. Žalia spalva yra gerai.
Šalia bulvių salotų aš dar pateikiau iš Prancūzijos parsivežtų garstyčių su riešutais ir garstyčių su estragonu asmeniniam pasiskaninimui. Tiko. Ir draugėm patiko.