Pagal originalų receptą turėtų būti salierais, brinzos ar feta sūris ir papaja, bet kai jų neturi – sukeisi kaip moki.
Tada papaja pakeičia džiovintos slyvos, raudonuosius lęšius – paprastieji, o vietoj migdolo branduolių naudoji jų drožles. Ir visai nebloga kombinacija gaunasi:) Ir vis vien – super maistas:)
- 150 g mongoldų
- druskos
- žiupsnis anyžių sėklų
- 80 g raudonųjų lešių arba paprastų
- 1 valg. šaukštas klevų sirupo
- 2 valg. šaukštai obuolių acto (sidro acto)
- 2 valg. šaukštai citrinos sulčių
- 1 valg. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- Sauja džiovintų slyvų
- Migdolų drožlių
Mangoldus nuplaukite ir kotelius išpjaukite kampu-strėlyte. Atidėkite. O lapus supjaustykite juostelėmis.
Užkaiskite vandens su anyžių sėklom ir šiek tiek druskos. Sudėkite lęšius ir mangoldų kotelius ir pavirkite ~ 6-8min, jei lęšiai raudonieji. Jei paprasti – kiek ilgiau. Paskutinę minutę sudėkite ir lapų juosteles. Išjunkite, perkoškite ir palikite nuvarvėti kol ruošite visa kita.
Iš klevų sirupo, obuolių acto, alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių sumaišykite užpilą. Į jį suberkite ir nuskabytus čiobrelių lapelius ir užpilkite ant salotų.
Sumaišykite su džiovintomis slyvomis, pabarstykite migdolų drožlėmis ir viskas.