Naminės Ricottos užtepėlė

Skanių dalykų tie Italai prigalvoję – mascarpone, ricotta, visi fromaggi, gelati ir kitos pieno gėrybės:)  Šį kartą apie ricotta lietuviškai.

Ricotta namų sąlygomis darau taip:
Kefyrą maišelyje (geriausia riebesnis – ale šaltibarščių) užšaldau kameroje. Jau užšalusį ištraukiu, išlukštenu, dedu į sietelį, įstatytą į puodą ar kitą indą, ir palieku, kad atitirptų. Kefyrui atitirpstant į puodą nubėga vandeningas skystis, o sietelyje lieka ricottos tipo masė.

Tada jau galima improvizuoti:)  Labai geras užkandis – ricottos užtepėlė.

Šį kartą į ją dėjau:

  • Naminė ricotta
  • 1 smulkiai pjaustyta česnako skiltelė
  • 1 vidutinio dydžio pomidoras, nuluptas* ir supjaustytas smulkiais kubeliais
  • Šviežias bazilikas
  • Džiovintas laiškinis svogūnas
  • Pakankamai druskos
  • Šiek tiek pipirų

 

Rezultatas:

Kitais kartais galima įdėti ir lietuviškesnių prieskoninių žolelių (petražolių, krapų) šviežią pomidorą pakeisti džiovintais

*Kad būtų lengviau nulupti odelę visų pirma išpjaunu pomidoro “uodegėlę”, o viršūnėje odelę įpjaunu X pjūviu ir užpilu verdančiu vandeniu