Skanių dalykų tie Italai prigalvoję – mascarpone, ricotta, visi fromaggi, gelati ir kitos pieno gėrybės:) Šį kartą apie ricotta lietuviškai.
Ricotta namų sąlygomis darau taip:
Kefyrą maišelyje (geriausia riebesnis – ale šaltibarščių) užšaldau kameroje. Jau užšalusį ištraukiu, išlukštenu, dedu į sietelį, įstatytą į puodą ar kitą indą, ir palieku, kad atitirptų. Kefyrui atitirpstant į puodą nubėga vandeningas skystis, o sietelyje lieka ricottos tipo masė.
Tada jau galima improvizuoti:) Labai geras užkandis – ricottos užtepėlė.
Šį kartą į ją dėjau:
- Naminė ricotta
- 1 smulkiai pjaustyta česnako skiltelė
- 1 vidutinio dydžio pomidoras, nuluptas* ir supjaustytas smulkiais kubeliais
- Šviežias bazilikas
- Džiovintas laiškinis svogūnas
- Pakankamai druskos
- Šiek tiek pipirų
Rezultatas:
Kitais kartais galima įdėti ir lietuviškesnių prieskoninių žolelių (petražolių, krapų) šviežią pomidorą pakeisti džiovintais
*Kad būtų lengviau nulupti odelę visų pirma išpjaunu pomidoro “uodegėlę”, o viršūnėje odelę įpjaunu X pjūviu ir užpilu verdančiu vandeniu