Virtos mėsos salotos su bulvėmis

Salotos iš tos serijos, kai norisi efektyviai sunaudoti turimus maisto produktus ir nieko neišmesti.  Arba kai lauki algos ir nelabai nori išlaidauti įmantriems maisto produktams.

Virėme sultinį burokėlių sriubai ir liko mėsos. Galėtum senoviškai pasispirgint su svogūnėliais ir tiek, juk ruduo, bet važiuodama iš darbo sumojau, kad geriau pasigaminti kokias sotesnes salotas. Ir smagu, kai vakarienę pasigaminti neužtrunka, ypač kai grįžinėji jau prasidėjus panoramai;)

Taigi kimbame į darbą:

Išsivirkite keletą bulvių su lupena. Išvirusias nulupkite ir supjaustykite stambiais kubeliais.

Stiklinėje sumaišykite citrinos sultis, kokius 6 šaukštelius ne aštrių  garstyčių, porą šaukštelių medaus ir šiek tiek aliejaus. Kad jums būtų skanu.

Šiek tiek padažo pasilikite apšlakstyti salotas prieš patiekiant, o likusį sumaišykite su bulvėmis, įpilkite šiek tiek karšto vandens.

Mėsą suplėšykite gabaliukais ir sumaišykite su bulvėmis. Tegu pasirpsta viskas drauge.

Tuo tarpu suplėšykite romaninę ar panašaus tipo salotą. Paprastos vazonėlyje būtų kiek per skystos, o iceberg’as per traškus, todėl rinkitės kažką per vidurį.

Susipjaustykite pomidoriukų ir tuoj bus viskas:) Tik dar paragaukite, ar bulvėse ir mėsoje netrūksta skonio – aš tiek tiek pamaliau tiek druskos, tiek ir pipirų.

Jeigu tieksite viename inde, sumaišykite bulves su mėsa ir salotas, o ant viršaus priberkite pomidorų.

Jeigu darote individualias lėkštes, bulves ir mėsą geriausia patiekti atskirame indelyje. Geresnis vaizdas:) o tada jau pačiam labai smagu pasidaryti tą makalošę:)