Šitą baravykų paruošimą sužinojau iš Lenos Šliogerienės – virtuvės gudrybių žinovės, kuri visada turi patarimą, kaip ką geriau ruošti ir kodėl. Kai džiovintų grybų likę dar nuo pernai, o šaldiklyje nėra vietos, reikia naujo būdo juos išsaugoti. Ir labai gerai, kai tas būdas nepaprastai paprastas – ypač jei grybus tvarkai sekmadienio vakare, kai labiau už viską jau norėtųsi eiti ilsėtis prieš naują darbo savaitę. Tereikia sveikų baravykų galvučių ir daug daug lydyto ghee sviesto.
Baravykus išvalykite, pasilikite galvutes (kotus galite džiovinti), nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite galvutes siauromis riekelėmis.
Keptuvėje išlydikite lydytą ghee sviestą (drąsiai visą indelį), užkaitinkite ir sudėkite baravykus. Tegu apkepa. Pasūdykite, įmalkite šiek tiek pipirų ir viskas.
Stiklainius iškaitinkite ir į juos sudėkite baravykus, užpilkite sviestu. Laikykite šaldytuve ir naudokite kai prireiks prie bulvių, į makaronus, ryžius, valgykite vienus ar kaip tik sugalvosite.
Kaip gerai, kai viskas paprasta:)