Izraelietiškos pomidorų ir granatų salotos Sababa

Šitas salotas nusižiūrėjau Berlyne, Izraelio virtuvės restoranėlyje. Užsukome ten su merginomis tarp apsipirkinėjimų ir likau sužavėta – buvo labai lengva ir paprasta – gal dėl to, kad šefas gamina dainuodamas, švilpaudamas ir šokdamas. Kitaip tariant – su meile:)

Grįžusi pasikviečiau drauges vakarienės ir pagaminau jas kaip pirmos meilės stadijos  – susipažinimo ir įsimylėjimo – simbolį.

Tikslių proporcijų nežinau, nes jas spėjau iš galvos ir skonio burnoj, tačiau sudedamosios dalys ir apytiksliai kiekiai tokie:

  • Pomidorai (~7 vidutiniai)
  • Raudonas svogūnas  (1 vnt)
  • Granatas (visas jei mažesnis ar 0.75 didesnio)
  • Kalendra
  • Druska, pipirai, šiek tiek alyvuogių aliejaus

Pomidorus blanširuojame, nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.

Lukštename granato uogas*

Raudonąjį svogūną supjaustome tik itin smulkiai, taip pat ir kalendros lapelius.

Viską sumaišome, įdedame prieskonių, šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Viskas:)

Draugėms patiko. Tikiuosi ir jums patiks.

 

*Kaip teisingai lukštenti ir valgyti granato vaisius