Šitas salotas nusižiūrėjau Berlyne, Izraelio virtuvės restoranėlyje. Užsukome ten su merginomis tarp apsipirkinėjimų ir likau sužavėta – buvo labai lengva ir paprasta – gal dėl to, kad šefas gamina dainuodamas, švilpaudamas ir šokdamas. Kitaip tariant – su meile:)
Grįžusi pasikviečiau drauges vakarienės ir pagaminau jas kaip pirmos meilės stadijos – susipažinimo ir įsimylėjimo – simbolį.
Tikslių proporcijų nežinau, nes jas spėjau iš galvos ir skonio burnoj, tačiau sudedamosios dalys ir apytiksliai kiekiai tokie:
- Pomidorai (~7 vidutiniai)
- Raudonas svogūnas (1 vnt)
- Granatas (visas jei mažesnis ar 0.75 didesnio)
- Kalendra
- Druska, pipirai, šiek tiek alyvuogių aliejaus
Pomidorus blanširuojame, nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
Lukštename granato uogas*
Raudonąjį svogūną supjaustome tik itin smulkiai, taip pat ir kalendros lapelius.
Viską sumaišome, įdedame prieskonių, šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Viskas:)
Draugėms patiko. Tikiuosi ir jums patiks.