Sekmadienio vištiena įdaryta varške ir įsisukusi į lašinukus

Sekmadienio pietūs, regis, visada būdavo kažkuo ypatingesni. Ar dėl to, kad sekmadienis – šventa diena, kai nevalia dirbti, kai nereikia skubėti ir turime daugiau laiko ne tik gaminti, bet ir susėti, pasimėgauti, pabūti?

Baltą baltą sekmadienį kaip šiandien norėjosi ko nors kitaip. Bet nesinorėjo rūpintis įmantriais ingridientais ir kelti kojos iš namų. Taip ricottos sūrį pakeitė varškė, o parmos kumpį – lietuviški lašinukai, ir rezultatas gavosi tikrai neprastas.

Ką naudojau:

  • Vištienos krūtinėlė
  • ~100 g varškės, šiek tiek pieno
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • Petražolės ir krapai
  • Lietuviški rūkyti lašinukai vištienai įsukti

Vištienos krūtinėlę nuimkite nuo kaulo (jei reikia) ir padalinkite į “porcijas”. Jeigu alkanesniems, galima daryti du didelius kepsnius, mažiau alkaniems, turėtų gautis keturi (kiekvieną krūtinėlės pusę perpjauti perpus). Kiekvieną gabalėlį įpjaukite išilgai, kad būtų galima atversti kaip knygą.

Varškę ištrinkite su pora šaukštų pieno, kad būtų konsistencijos tinkamos tepimui ir sumaišykite su smulkintais žalumynais bei česnaku. Šiek tiek druskos taip pat nepakenktų.

Po šaukštą varškės įdaro dėkite vištieną ir užverskite.

Lašinukus susipjaustykite kuo plonesnėm ir ilgesnėm riekelėm. Kad būtų paprasčiau vištieną į  juos įsukti, burtas yra toks – kelias riekeles suklokite ant maistinės plėvelės, ant jų padėkite vištieną, o tada sukite su plėvele – lašinukai prilips, o plėvelę nuimkite.

Į kepimo skardą įpilkite šiek tiek aliejaus (daug nereikia, nes riebalų atsiras ir nuo lašinukų) ir išdėliokite vištieną. Kepkite ~180°C orkaitėje apie pusvalandį, priklausomai nuo vištienos gabalėlių dydžio. Jei abejojate, ar iškepė, galima švelniai įpjauti peiliu ir pasižiūrėti, ar mėsa ne rausva.

! taip taip, jokių prieskonių nenaudojau, nei pipirų, nei druskos, kadangi varškė jau paskaninta, ir lašinukai sūrūs.

O su kuo patiekti?

Spalvos maiste dar niekad nepakenkė:)

Žalia.

Rukola labai tinka su aviečių actu. Kadangi namuose jo nebuvo, padariau paprastai – du šauštelius naminės aviečių uogienės išmaišiau su šakuštu balzamiko acto. Rukolą išmaišiau su šiuo padažiuku ir apšlaksčiau alyvuogių aliejumi.

Geltona ir Raudona.

Couscous’as su vyšniniais pomidorais. Kruopas paruošus kaip nurodyta (užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite, įdėkite druskos pagal skonį ir leiskite išbrinkti) į jį sudėjau ant mažos ugnies svieste ir  alyvuogių aliejuje apkeptą smulkiai pjaustytą svogūną bei perpus perpjautus pomidoriukus.

Vaizdelis gavosi toks:)