Triušio šlaunelės tarsi provanso stiliumi

Sekmadienis yra šventa diena ir kartais būna ta vienintelė diena, kai namie susitinkame ramiai ir galime tiesiog pabūti. Tada jau nebesinori niekur eiti ir geriausia vakarienė dviems – savo valgomajame. ŠĮ kartą buvo triušis ale provanso stiliumi su česnakais ir alyvuogėm.

 

Sunaudota:

  • viena česnako galva
  • 5 mažesni svogūnai
  • morka
  • pastarnokas
  • citrina
  • 2 triušio šlaunelės
  • alyvuogių aliejaus
  • 50 g juodų alyvuogių, be kauliuko
  • kelios čiobrelio šakelės
  • lauro lapas
  • 100 g vyšninių pomidorų
  • 150 g balto vyno
  • druskos ir pipirų

Pasiruošimo darbai:

  1. Česnaką padalinkite į skilteles ir nulupkite.
  2.  svogūnus nulupkite ir supjaustykite perpus.
  3. Morką ir pastarnoką  taip pat nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais, o šoninę – plonomis juostelėmis.
  4. Citriną nuplikykite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C laipsnių, o tuo tarpu perplautas ir nusausintas triušio šlauneles apkepkite karštame alyvuogių aliejuje. Supilkite daržoves ir vyną, dar ketvirtį litro vandens, sudėkite citrinos riekeles, alyvuoges, čiobrelio šakeles ir lauro lapą. Kepkite viską orkaitėje apie valandą, kelis kartus vis apversdami triušio kojas.

Pomidorus perpjaukite pusiau ir sudėkite prie kepsnio. Tada troškinkite dar apie valadą uždengtame inde, kol mėsa bus minkšta. Permaišykite “pusiaukelėje” ir jei reikia įpilkite dar vandens. Paskaninkite druska ir pipirais.

Valgykite su salotomis ir su mylimais žmonėms!