Desertas Mānana arba tiesiog Tinginys español

Buvo trečias vyno savamokslių susitikimas su Jumilla apeliacijos vynais. Maistas irgi buvo ispaniškas. Beveik. Nes po ispaniškų patatas bravas ir pimientos rellenos saldžiai pabaigai buvau paruošusi tinginį. 

– O tai kaip jis ispaniškai vadinasi? – kažkas paklausė.  

Hm, šitam nepasiruošiau, o reikėto. Kaip ispaniškai tinginys? Perezoso – dabar jau išmokau, bet vakar tai nepadėjo. Padėjo Monikos linksma mintis:

Mānana:)

Valio! Geresnio pavadinimo nesugalvotum:) Juolab, kad tikslus vertimas nuobodu ir nereikalinga. Kai pagalvoji, vokiečiai tinginį vadina Kalter Hund (šaltas šuo), italai – Salami di cioccolato (tiesiog šokoladinė dešra), angliškai – Hedgehog (ežys), o švedai išvis originalūs – Radiokaka (pyragas radija:)

Mānana gaminame taip: 

  • Indelis kondensuoto pieno
  • 200 g sviesto
  • Senoviškos kakavos
  • ~600 g arba 3 pakeliai sausainių 
  • Marmeladinių saldainių 
  • Riešutų

Sviestą ištirpinkite ir į jį sudėkite kondensuotą pieną. Gerai išmaišykite iki vienos masės ir dėkite kakavos tiek, kad taptų ruda ruda beveik juoda ir įgautų šokolado skonio.

Marmeladiniai saldainiai yra svarbūs, nes juk tai Tinginys español – negali būti nuobodus ir tamsus. Reikia spalvų. O pjaustant gražiai persišviečia! Čia, turiu pripažinti, mano linksmos mamos linksma mintis.

Taigi saldainius supjaustykite ir maišykite į šokoladą. Jei cukruoti galite šiek tiek nuvalyti tą cukrų, kad netraškėtų:) 

Riešutus susmulkinkite ir taip pat įmaišykite į šokoladą.

Sausainius sulaužykite ir užpilkite šokoladu. Sunku maišyti ir gali atrodyti, kad vien sausainiai ir šokolado mažai, bet viskas normaliai:) Sukite į maistinę plėvelę ir darykite dešras, naudokite kokia formą, kuriose suspausite pyragą.


Pašaldykite šaldytuve ar kameroje o tada pjaustykite – siūlau pagaliukais – gražiau:)