Risotto su krevetėmis ir kokosų pienu

Mamos ir dukros diena. Nieko daugiau tik Jūs dvi. Galų gale galite atvirai pasikalbėti, be jokių rolių, kaip dvi suaugusios moterys, su sava patirtimi. Šita diena šiandien tapo tradicija man ir mano mamai, nes jau antrus metus iš eilės, trečią lapkričio penktadienį, iškart po beaujolais, kai dienos apniukusios, abi pasiimame laisvą dieną. Iš lėto papusryčiaujame, tada važiuojame apsipirkti – drabužių, maximos gėrybių namams, paskui popiečio kavos ir pyrago, be jokio skubėjimo…

Ir grįžusios namo ruošiame vakarienę. Šį sykį risotto su kokosų pienų ir krevetėmis:

  • svogūnas
  • skiltelė česnako
  • šaukšto sviesto ir šaukšto alyvuogių aliejaus kepimui
  • 1 čili pipiras
  • 300 g risotto ryžių
  • 1 litras daržovių sultinio
  • 1 indelis kokosų pieno (~200 ml)
  • krevečių, kiekvienam po kelias, arba daugiau, užkąsti paskui;)
  • pora skiltelių česnako kepant krevetes
  • sviesto krevetėms apkepti
  • laimo žievelė

Aš žinau, kad jau žinote, kaip pasidaryti risotto pagrindą. Jeigu ne, jis čia (moliūgų risotto) arba čia (džiovintų baravykų risotto) arba čia (burokėlių risotto čia).

Visgi atkreipkite dėmesį, kad šiame recepte yra keli pakeitimai:

  • kepdami svogūnus, turėtumėte sudėti ir susmulkintą čili pipiriuką (be sėklyčių). Bet jei pamiršite, nieko tokio, apkepkite atskirai ir tada sumeskite į svogūnus ir ryžius.
  • kokosų pieną sumaišykite su sultiniu, prieš jį pildami į ryžius.
  • šiame risotto kietasis sūris nebūtinas

Krevetes pirkome apvirtas, todėl tereikėjo jas kelias minutes apkepti svieste su smulkintu česnaku šiek tiek pasūdžius.

Iškepusių jų dėkite ant ryžių ir patarkuokite laiko žievelės. Skanaus!