Ketaus puode kepta-troškinta jautiena – du variantai

Jautieną, jei ne riebi ir brandinta, bet sausa ir sveikuoliška, labai skanu troškinti tamsiame aluje. Bet pabosta vis taip pat. Tada atrandi kitų būdų. Šį kartą – kažkas tarp kepimo ir troškinimo ketaus puode:)

Su mini svogūnėliais ir morkom

  • jautienos kumpis ar kita liesa dalis
  • dvi saujos mini svogūnėlių
  • 5-6 morkų

img_1835

Su džiovintais pomidorais pomidorų padaže

  • jautienos kumpis ar kita liesa dalis
  • 4-5 mažesni svogūnai
  • Džiovintų pomdorų, kokių 10
  • Skardinė smulkintų konservuotų pomidorų

63f42df4-602f-439a-b2ea-3c63d55dad0c

Gamyba

Mėsą supjaustykite pusės delno gabaliukais, pasūdykite, paskaninkite šviežiai maltais pipirais ir apkepkite ketaus puode ant alyvuogių aliejaus iš visų pusių.

Tada sudėkite kitas dalis,priklausimai nuo to, kurį variantą ruošiate.

  • Morkas supjaustykite nykščio dydžio gabaliukais, svogūnus nulupkite (čia didelis ir nuobodokas darbas, tad galite duoti į daryti kam kitam:)). sudėkite viską į puodą.

Arba

  • Atidėkite mėsą ir apkepkite juostelėm supjaustytus džiovintus pomidorus ir ketvirčiais supjaustytus svogūnus. Tada mėsą grąžinkite.

Užpilkite šiek tiek verdančio vandens, uždenkite, sumažinkite ugnį ir palikite troškintis kuo ilgiau. Galima troškinti ant plytos arba orkaitėje. Aš pusę laiko naudoju plytą, paskui įkeliu į orkaitę. Iš viso kokias 4 valandas.  Jei troškinate orkaitėje nepamirškite išsikepti burokėlių – bus puikus garnyras prie jautienos arba sunaudosite vėliau – pietums neštis į darbą ar lengvoms vakarienėms.

Kartkartėmis  ištraukite puodą ir apverskite mėsos gabaliukus, kartu patikrinsite, ar užtenka drėgmės puode, jei ne, įpilkite daugiau vandens.

Jei ruošiate tą variantą su džiovintais pomidorais, kai jau troškinimas į pabaigą ir mėsa minkšta, supilkite konservuotus pomidorus ir permaišykite.

Skaniausia valgyti su rukola ar špinatais ir keptais burokėliais. Arba kitom daržovėm, kurias mėgstate.