Žaliųjų špargelių (smidrų) salotos su burokėliais ir greipfrutu

Tas žodis smidrai man labai nepatinka. Smirdai kažkokie, todėl vadinsiu juos šparagais arba špargeliais (pagal sulietuvintą vokišką Spargel). Tai va, Brigitoj peržiūrėjau gal 100 receptų ir sudėjus kelis į vieną gavosi, kad salotos su burokėliais.

IMG_20160612_221449

  • Romaninė salota
  • 3 burokėliai
  • 600 g – 800 g šparagų
  • Druska, pipirai
  • 2 šaukštai rudojo cukraus
  • 2 greipfrutai
  • Alyvuogių aliejaus
  • Ghee sviesto kepimui

Romaninę salotą suplėšykite ir sudėkite į nuklokite ja didelę bet negilią lėkštę.

Greipfrutus išdarinėkite ir išlukštenkite, kad liktų tik “mėsa” be odelių. Sultis, kurios ištekės, pasilikite padažui. Greipfrutą atsidėkite atsidėkite į šalį.

iškepkite orkaitėje įsuktus į foliją, kol suminkštės. Kiek pravėsusius nulupkite, supjaustykite pagaliukais ir pakepkite ant alyvuogių aliejaus su šiek tiek druskos ir pora šaukštų rudojo cukraus. Tegu karamelizuojasi.

Šparagų sumedėjusią dalį nupjaukite, apačią kiek paskuskite ir apvirkite juos pora minučių sūdytame vandenyje. Nukoškite. Pravėsusius perpjaukite pusiau ir apkepkite ant nedidelio kiekio ghee sviesto.

Šiltus burokėlis ir šparagus dėkite ant salotų. Taip pat ir greipfrutą.

Pašlakstykite ne itin pikantišku alyvuogių aliejumi, sumaišytu su greipfruto sultimis ir šaukšteliu medaus.