Įdaryta cikorija su quinoa

Šiame patiekale yra net du super maistai – rauginti kopūstai ir quinoa. Ar tik netapsi superžmogum, tiek jo prisivalgęs? Įdomiausia, kad suvalgęs viena puselę, jau jautiesi sotus, nors pagal žurnalą, iš kurio nusižiūrėjau šį receptą, priklauso dvi. Turėtų tikti ir norint sulieknėti, jei tikrai jau reikia (apie dietas:))

Taigi kiekiai dviems:

  • 6 šaukštai quinoa kruopų
  • Druskos
  • Ras el-hanout prieskonių mišinio
  • keli čiobrelio stiebeliai
  • 2 cikorijos
  • 300 g raugintų kopūstų
  • 4 šaukštai liesos varškės
  • 6 šaukštai kietojo sūrio (džiugo, parmezano ar kito)
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • šaukštas alyvuogių aliejaus
  • šaukštas klevų sirupo

Quinoa perplaukitr šiltu vandeniu, užpilti 240 ml vandens, pasūdyti, įberti kelis žiupsnius ral el-hanout prieskonių ir virti, kol išbrinks.

Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC.

Kopūstus susmulkinkite ir sumaišykite su varške, kietuoju sūriu ir čiobrelio lapeliais.

Cikoriją nuplaukite, perpjaukite pusiau ir apkepkite vidine pusę ant įkaitinto aliejaus ir klevų sirupo apie porą minučių, kol gražiai pagels. Tada atverskite tą apkepta puse į viršų, jeigu keptuvė tinkama naudoti orkaitėje, palikite joje, nei ne, perdėkite į kepimo skardą ir ant kiekvienos puselės išdėliokite po kauburėlį raugintų kopūstų masės.

Kepkite orkaitėje apie 20 min.

Patiekite su quinoa, apibarstykite ar padėkite šalia. Tinka ir rukola su aviečių actu.